Midsommar och annat smått & gått

Sommaren verkar ha anlänt med full kraft!

Tyvärr kan vi konstatera att det blir ytterligare en sommar utan traditionellt midsommarfirande på Mefjärd. Med hänsyn till rekommendationer, restriktioner och fortsatt smittospridning som råder så är det inte ansvarsfullt att samlas så många som vi brukar vara. Särskilt inte med den typ av nära och lustfylld samvaro som midsommarlekar och dans innebär.

Vi siktar på en grillafton i samband med skötseldagen  den 21 augusti istället!

Skötseldag nummer 2 (19 juni)  närmar sig med stormsteg och anslag/inbjudan kommer upp inom kort.

Den nyligen genomförda grovsophämtningen gick utmärkt och vi kämpade med att hålla avstånd och inte stå i kö alla samtidigt. Men med den, som vanligt, stora arbetsviljan och höga närvaron så blev det ändå kö stundtals, men mangrant utrustade med munskydd så genomfördes det så Corona-säkert som det går.
Enda plumpen får nog sägas gälla några tydligt förbjudna saker som ändå ställts dit. Några kassar med tomglas, en brandsläckare och en brädhög (delvis uppsågad i småbitar och därmed tog evigheter att bära ombord), som dessutom innehöll en del tryckimpregnerat virke. Ingen gav sig till känna och för att inte högen skulle bli liggande så tog några driftiga personer med sig ett lass och lade på brasan. Men….tryckimpregnerat  får inte eldas upp utan måste tas till återvinningscentralerna. Vill man slänga saker på centralerna i Haninge så kan man rekvirera ett passerkort från SRV.
Så ni som la ert tryckta virke på bryggan ombeds att snarast hämta hem det från Valborgsbrasan på Stora ängen. Tack på förhand!

Vi ses i sommar!
Vänliga hälsningar

Torbjörn Nordström
Ordförande
0707503211